loading...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad anunță, miercuri că „prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p”.

Potrivit anchetatorilor, pe fondul unei stări de depresie și folosind un cuţit de bucătărie, femeia a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.

Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă.

Tatăl copilului i-a descoperit pe cei doi într-o baltă de sânge
Descoperirea a fost făcută chiar de tatăl copilului, atunci când s-a întors acasă de la serviciu.

Cei doi soți locuiau la parterul unui bloc și, din spusele vecinilor, nu ar fi avut probleme în căsnicie. De asemenea, se pare că nimeni nu a auzit nimic, iar ușa de la intrare nu ar fi avut urme de forțare.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Arad pentru a primi îngrijiri medicale, după ce ar fi încercat să se sinucidă.

Citește și