loading...

O fată de 19 ani a murit în urma unui teribil accident, la volan aflându-se chiar prietenul ei, care conducea mașina unui cunoscut. La trei zile după accident, proprietarul maşinii vine cu o versiune respinsă de către autorităţi.

Adriana Vîlcea şi-a pierdut viaţa joi, 21 mai 2020, pe drumul judeţean DJ 546A, în apropiere de Slatina, între comunele Schitu Greci și Brebeni. La volanul maşinii împrumutate de la un prieten se afla Iulian Nicolescu, 20 ani, prietenul fetei. Acesta a pierdut controlul maşinii în condiţiile unui carosabil umed, a pătruns pe contrasens, a lovit parapetul unui podeţ şi a zburat cu maşina, oprindu-se într-o vale. Fata a fost aruncată din autoturism, nu purta centură de siguranță. Cel mai probabil, la mijloc a fost şi viteza, dar şi "alte preocupări care e posibil să-i fi distras atenţia" şoferului, spun surse din rândul poliţiştilor, citate de Adevărul.

Încă din seara accidentului, tânărul şofer a susţinut în faţa poliţiştilor că ar fi încercat să evite impactul frontal cu o maşină care venea din sens opus şi care a intrat pe sensul său de mers în încercarea de a ocoli o zonă frezată în carosabil şi neacoperită cu strat de asfalt. Doar că poliţiştii nu au putut identifica nicio maşină, iar martorul care a văzut accidentul şi care s-a oprit, circulând şi el din sens opus, înainte de podeţ, nu a confirmat varianta şoferului implicat în accident.

Proprietarul maşinii, prietenul şoferului, a postat sâmbătă, 23 mai, propria versiune a poveştii. Tânărul Constantin Manu (conform profilului de Facebook) susţine varianta şoferului. "Iulian a evitat un accident frontal care putea lua şi mai multe vieţi. Vă puneţi măcar întrebarea de ce ziua următoare s-a asfaltat groapa de la locul accidentului?

Ziua următoare. A trebuit să pierdem o viaţă ca să se asfalteze o groapă de un metru decopertată de aproximativ două luni. Masina (n.r. - pe care a încercat să o evite şoferul) are o culoare gri şi era de caroserie medie, cum am spus, din păcate, nu pot să spun numărul de înmatriculare sau modelul.", a scris Constantin Manu pe Facebook, postarea sa adunând sute de comentarii.

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Cornel Motoi, a declarat pentru sursa citată că drumul respectiv este, într-adevăr, în lucru, lucrarea fiind anunţată Poliţiei Rutiere din februarie, dar şi că există semnalizare la Brebeni şi Schitu, începutul şi sfârşitul sectorului în lucru. Stratul de asfalt nu exista pentru că după operaţiunea de frezare (care ar fi avut loc cu doar câteva zile înainte, nu cu două luni) au venit ploile, aşa că lucrarea s-a continuat sâmbătă, 23 mai 2020.

Citește și