Incidentul a avut loc pe raza localităţii Şapte Case, din judeţul Vaslui. Ambulanţa se îndrepta spre Bârlad, după ce lăsase un pacient la spitalul din Vaslui. Un şofer grăbit a încercat însă o depăşire periculoasă, a intrat pe contrasens şi nu a mai putut evita impactul.

Valentin Bicher, ambulanţier: A intrat în depăşire fără să... adică... s-a asigurat el, dar nu a mai reuşit să revină la loc. Am încercat să-l evit, am intrat pe oblic, dânsul a intrat frontal, i-am lăsat loc pe lângă mine, să treacă, nu a reuşit să treacă. Nu am putut evita. N-am avut nicio şansă. Vedeţi cum am venit, se văd urmele. Am încercat să intru în şanţ numai ca să nu îl iau.

În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată pe câmp, iar autoturismul s-a oprit în şanţul de pe marginea şoselei.

Şoferul autoturismului: A frânat cineva în faţă, eu m-am ferit de el, Salvarea a venit din faţă şi... ne-am ciocnit frontal.

Şoferul vinovat de producerea accidentului se va alege cu dosar penal
Asistenta care se afla în ambulanţă, în vârstă de 52 de ani, a fost transportată la spital, după ce s-a lovit puternic la cap. Şi soţia şoferului vinovat, care stătea pe locul din dreapta, a fost rănită.

Marius Stanciu, ISU Vaslui: Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale, între care o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată cu modul pentru descarcerare, şi o ambulanţă tip C1, cu echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

Citește și