Ora 1 dimineaţa. Tânărul din imagini, martor la o ilegalitate, este snopit în bătaie de un bărbat înarmat cu o rangă. Maşina, în care mai era o tânără, este distrusă în doar câteva secunde.

Prietena victimei: ”Au venit doi şi amândoi aveau răngi. Răngi şi, efectiv, răngile ca noi să nu ne putem prinde de ele, să le tragem din mână de la ei, erau făcute cu ulei sau cu ceva vaselină”.

Scenele şocante se întâmplă la doar 30 de secunde după plecarea unui echipaj de poliţie.

Şirul evenimentelor cu final dramatic a început aproape de miezul nopţii cu un apel la 112. Bărbatul anunţa că la un restaurant din incinta unei pensiuni, administrate de soţia unui poliţist, sunt mai bine de 30 de oameni la o petrecere ilegală.

Pentru că poliţiştii întârziau să apară, a mers personal la secţia din Câmpeni.

În filmarea transmisă live pe Facebook, bărbatul acuză faptul că poliţiştii au tras intenţionat de timp pentru ca administratorii să poată elibera localul.

Într-un final, bărbatul reuşeşte să-i convingă pe agenţi să-l însoţească la local. Doar că acolo, supriză. Totul părea închis.

Bărbatul le cere socoteală poliţiştilor: ”De ce a durat atât? De ce atâtea telefoane în biroul ăla de informaţii până am plecat, domnule, dacă aţi avut apel de pe 112?”

Poliţiştii au constatat şi au plecat. În mai puţin de un minut, martorul a fost atacat.

Luminița Prodan, IPJ Alba: ”S-a ajuns destul de repede, dar nu pot să precizez, la acest moment, intervalul de timp pentru că în plan intern s-a deschis o anchetă”.

Tânărul a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Atacatorii nu au fost încă identificaţi. Între timp, s-a deschis dosar penal in rem pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere.

Citește și