Bărbat de 43 de ani din Botiza identificat de poliţişti după comiterea unui furt calificat

Ieri, 21 octombrie, în urma activităţilor informative-operative desfăşurate, poliţiştii din Botiza au identificat un bărbat de 43 de ani din localitate care este bănuit de comiterea unui furt calificat.

În fapt, luni, 19 octombrie, poliţiştii din Dragomireşti au fost sesizaţi de către o femeie de 43 de ani din Botiza, cu privire la faptul că în perioada16.10.-18.10.2020, i-a fost sustras un motoferăstrău din locuinţă.

Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi l-au restituit persoanei vătămate. În continuare se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat de 55 de ani din Baia Mare condamnat pentru infracţiuni rutiere

Ieri, 21 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Baia Mare pe numele unui bărbat de 55 de ani din municipiu.

Acesta este condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

Ibănești, jud. Botoșani – Accident de circulație soldat cu o persoană rănită

La data de 20 octombrie a.c,  poliţiştii dorohoieni au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că pe drumul județean DJ291D din localitatea Ibănești, județul Botoșani, a avut loc un accident de circulație soldat cu o persoană rănită.

  În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă deplasată la fața locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de 67 ani din comuna Cristinești, județul Botoșani, în timp ce conducea atelajul cu tracțiune animală pe drumul județean DJ291 D din localitatea Ibănești, s-a angajat în depășirea unui autoturism staționat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare, pe care l-a acroșat, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

          Conducătorul atelajului hipo a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare negativă. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterea infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluție procedurală.

BOTOȘANI – Accident de circulație soldat cu victime

La data de 20 octombrie a.c.,  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Calea Națională din municipiul reședință, în zona Spitalului de Recuperări, a avut loc un accident de circulație soldat cu victime omenești.

Cu ocazia deplasării la fața locului, echipa operativă a stabilit următoarele:

O femeie de 67 ani din satul Cătămărești Deal, comuna Mihai Eminescu, județul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Națională dinspre localitatea de domiciliu, a surprins și accidentat o femeie de 33 ani din municipiul Botoșani, care s-a angajat în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe marcajul pietonal.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 Ambele persoane implicate în accident au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție procedurală.

Dosare penale la regimul rutier

La 18.10.2020, ora 08.20, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani , surprins de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 97 km/h pe un sector de drum cu limită 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, bărbatul de 47 de ani a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.

La 18.10.2020, ora 21.55, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.J. 209 D, in comuna Calafindești, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 18.10.2020, în jurul orei 21.15, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, autoturismul condus de un localnic de 61 de ani.      Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

 La 18.10.2020, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe raza comunei Calafindeşti autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

 La 18.10.2020, în jurul orei 21.15, o patrulă din cadrul Secției de poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural

Bărbat de 78 de ani rănit în urma unui accident de motociclu

La 18.10.2020, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea motociclul pe raza comunei Ostra, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum,un localnic de 40 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a părăsit partea carosabilă si a intrat în șanțul din partea stângă a direcției de mers.

Din impact a rezultat rănirea conducătorului motociclului şi a unui localnic de 78 de ani, pasager pe moped, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul moto nu a fost testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate dar, la spital i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

SUCEAVA – Sancțiuni în valoare de aproape 300.000 aplicate de polițiști pentru nerespectarea regimului legal de viteză

În perioada 16 – 18.10.2020, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză.

 În cadrul acțiunii au fost aplicate 565 de sancțiuni contravenționale  în valoare de 294.395 lei.

 De asemenea, au fost reținute 72 de permise de conducere.             Au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.

Tânăr din Suciu de Sus reţinut pentru viol

Ieri, poliţiştii din Suciu de Sus au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un tânăr de 19 ani din Vima Mică. Acesta este bănuit de comiterea infracţiunii de viol.

În fapt, în 14 octombrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 47 de ani din Vima Mică, cu privire la faptul că în jurul orei 22.30, în timp ce se deplasa pe jos, spre domiciliu, un tânăr de 19 ani din Vima Mică, s-a oprit cu autoturismul și a transportat-o spre domiciliul acesteia.

Când a ajuns în apropierea domiciliului acesteia, a dat-o jos din autoturism, a agresat-o, după care a întreținut relații sexuale normale fără consimțământul acesteia.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean Baia Mare pentru un consult de specialitate.

Tânărul a fost introdus în Centrul Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Maramureș.

Material lemnos confiscat de poliţişti în Cicârlău şi Prislop

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară.

Aceasta era condusă de către un tânăr de 23 de ani din Ruscova, pe raza localității Prislop.

În urma verificărilor poliţiştii au constatat faptul că  autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc lemn de foc fag mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag, material lemnos care a fost depozitat pe marginea D.C. 59, pe raza localității Prislop, în apropierea locului unde a fost identificată autoutilitara.

Cu privire la neregulile constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4627,22 lei.

          Totodată, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control o autoutilitară care era condusă pe raza localităţii Cicârlău.

Autoutilitara care aparţine unei societăţi comerciale din Baia Mare, a fost încărcată cu material lemnos care nu s-a regăsit pe documentele prezentate de către conducătorul auto.

În urma inventarierii poliţiştii au stabilit faptul că volumul de 9,75 mc gorun încărcat pe autoutilitară nu se regăseşte pe avizul de însoţire întocmit, iar cantitatea de 6,88 mc lemn fag menţionată pe aviz nu se regăseşte faptic încărcat pe autoutilitară. Faţă de societatea comercială s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, fiind dispusă şi măsura conficării cantităţii de 9,75 gorun şi confiscarea valorică a cantităţii de 6,88 mc lemn foc fag.

ARGEȘ – Trafic restricționat pe autostrada A1 București – Pitești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 București -Pitești, la kilometrul 86, pe sensul către Pitești, în zona localității Rătești, județul Argeș, traficul este restricționat pe prima bandă și pe cea de urgență din cauza unui autocamion încărcat cu nisip, care s-a răsturnat. Șoferul a fost rănit, investigat medical.

Se estimează reluarea circulației, în condiții normale, în aproximativ 60 de minute.